Min miniträdgård. (del 1)

Ja, igår så hade jag tråkigt, och bestämde mig för att göra ett mini-landskap.
Det går ut på att man tar jord, och planterar blommor och sätter ut små prydnader, t.ex leksaks djur och så för att det ska se ut som en skog, djungel mm.
 
(med "del 1" så menar jag att jag kommer att skriva mer om mitt minilandskap senare, när det börjar fröna börjar växa :D)

Jag gjorde min till en liten skog med en strand och en sjö. Satte ut flera dekorationer, t.ex små korgar, ett litet hus, en liten picknick filt på sanden, stenar grodor mm.

Försök hemma även du, det är ärkekul :D

Började med jord i en lång skål. Satte en lite plastbunke med vatten i jorden.Började med att hälla jord i en lång skål, och grävde in en plastbunke.

lade även isandSedan hällde jag på lite sand på jorden, och lade även i små stenar vid sandens slut och i "Strand-sanden.

pyntSedan så gjorde jag en liten väg av sand, och pyntade på stranden med små plastgrodor, fina snäckor från kreta, en liten picknickkorg, en liten filt gjord av en servett, en magnet-nycketpiga, ett plastäpple och en räv som springer på den lilla grusvägen (syns dock inte så bra)

WHII PYNT :D Satte sedan en till groda i sanden, hällde i vattnet i "sjön", och lade ner små blommor som ser ut som näckrosor, och lade en sjöjungfru i vattnet.  Gjorde en liten stenväg till ett litet porslinshus.

närbild  Närbild på sjön och stranden. Har planterat olika frön, basilika, gräslök och krasse i jorden, men det har inte börjat växa än xD


så här der den ut nu ^^ TA-DAA!! Så här der det ut nu. Inga av fröna har börjat växa än, men jag kommer att visa kort på hur den ser ut under resans gång xD
Jätte lätt att göra, försök själva! Det är ärke kul och det är skoj att hitta på nya planteringsidéer och hur landskapen ska se ut :D


Lite present tips/ tråkig dag tips

Jajamensan, idag så är det mulet ute, jag är lite halvförjyld, jag har tråkigt. Vad ska man göra då (inte ringa ghostbusters iallafall...) man kan tappa upp et varmt, skönt fotbad och dricka varmt te med honung i!  Men inte vilket te och fotbad-salt som helst : HEMMA GJORT!!!

Så, här kommer lite tråkig-dag tips (som även passar utmärkt som presenter/julklappar) :

HUR MAN GÖR HEMMA GJORT TE:

Man plockar blombladen från rosenbuskar(se till att rosorna inte är giftiga!) eller bladen från röda eller svarta vinbärsbuskar och torkar dem på en bricka inomhus i ett soligt rum. Det tar kanske 1 vecka för dem att torka klart.
När bladen är klara, så att dom kan smulas sönder lätt, så smular man ner dem. MEN INTE FÖR SMÅ BITAR. och lägger dem i en lufttät burk. Sätt gjörna en fin etikett på burken, så att mn vet vilken sorts te det är.
(man kan även torka frukter eller bär, t.ex äpplen eller blåbär)
OBS! När du plockar bladen, var försiktig med att inte plocka giftiga växter!

----
HUR MAN GÖR BADSALT:
köp lite oparfymerat badsalt från en affär (t.ex ica, åhlens etc) och häller det i en genomskinlig plastpåse.
 När man har haft i den mängd badsalt man vill göra, så tar du nån godluktande parfym och har i ungefär 4-5 droppar
                                                    (beroende på hur mycket du vill att det ska dofta) .
Sedan droppar du på karamellfärg,om du vill ha färgat.
Sedan så knyter du om plastpåsen, och börjar knåda utsidan av påsen så att färegn och parfymen verkligen fastnar i saltet. Om du inte är nöjd med hur mycket det doftar eller hur mycket färg det är, så häller du bara i mer och knyter om igen etc,etc.
Sedan häller du upp det i en fin burk, med nån tjusig etikett på.
 OBS! När du häller i karamellfärgen, se till att du inte stänker på möbler eller kläder. Det är svårt att få bort karamellfärg från kläder. HA FÖRKLäDE PÅ DIG SOM DU INTE ÄR RÄDD OM!!


min klänning från bodylina ^^
Min klänning från bodyline! Visst är den fin??? :D den kostade 380 kr OM MAN RÄKNAR IN FRAKT OCH TULLAVGIFTEN :D


4 o'clock... 4 o'clock...

Ja, nu vet jag vad det var jag vann. Ja, den där tävlingen jag skrev om igår... jag vann.. jag vann EN ÖVERNATTNING PÅ VALFRITT HOTELL FÖR TVÅ PERSONER SOM GÄLLER I HELA SVERIGE INKLUSIVE FRUKOST!!!!!!!!!!!!!!!! 0.0 Jag är förvånad, jag trodde jag skulle vinna ett presentkort eller nåt sånt där... Men jag är lycklig! Man kunde välja mellan 33 olika hotell i hela sverige. Finast var ett GAMMALT SLOTT MED ROKOKO STYLE 0.0!!!!!! Men jag ska inte bo där xD
men jag tror jag ska välja ett hotell i stockholm, så kan man kolla alla roliga affärer där, tänkte försöka hitta det där japanska torget, det verkar ärke coolt där :D

Idag har jag varit med föräldrarna, fastrarna och älsta systern på Eriks Hjälpen.
för er som inte vet vad erikshjälpen är så ska jag förklara det nu:

*det är en affär i gävle som tar emot donerade kläder, möbler, böcker, filmer med mera
*dom sätter bra pris på allt :D
*Pengarna (vet ej hur mycket) går till välgörenhet i olika länder, till t.ex barnhem, daghem osv osv

Jag hittade massor med fina saker, men jag köpte inte så mycket, måste börja spara inför stockholmsresan :')
Jag köpte ett vitt linne med blå snörning på  båda nedre sidorna av tröjan, det var jätte sött, (påminner på nåt sätt av Chobist-Chii) för 20 kr!
En skjorta med krås-krage 0.0 jätte fin, men lite stor i midjan och lite för lång, så antagligen så ska jag sy in den, och sy upp den lite, då blir den perfa! Den fick jag för 35 kr, ett äkta kap i sanning!
jag köpte även en av mina favoritfilmer till video, Familjen Addams! DOm är episka, vill vara som dom 0.o

OOOOOCCHHHH... Jag fick en sak av mamma, en episk, super rare sak jag har letat efter i 100000 år.... den saken är en bok. Men inte vilken bok som helst, utan.... (dam-dam-daaa)
Shakespears samlade verk på en och samma bok, på engelska!!!! (ta-daa) för 100 kr. billigt, billigt!

Så allt jag köpte gick på 65 kr, för jag fick boken av mamma :D

Jag såg en jättefin klänning i sammets tyg också, men det satt ett skärp i den, fastsytt, och det ville jag inte ha, så jag dissade den klänningenxD

Men om man letar efter fina, billiga saker/kläder/grejsomojs så ska man åka till erikshjälpen i gävle, rekomenderas starkt :D


(((medans jag skriver det här så håller jag även på att ladda upp bilder från digitalkameran, det sniglar sig fram. Ja, faktiskt. Jag tror jag väntat i en halvtimme på att bilderna ska komma in i datorn, men det är fotfarande ungefär 200 bilder kvar innan den är klar 0.o'' Ja, man kan säkert ladda upp bara dom bilder man vill ha just då, men jag han inte kommit på hur man gör det än, så, ja. Jag får väl försöka hitta på nåt att göra under tiden. (lyssnar lite på musik, kollar andras hemsidor ((Kafferepet)) och halvsover.)Gulligt ^^
                                                                         Linnet från erikshjälpen ^^

kråskragenKråskragen :D

dockorMassor med fina dockor fanns det också, ville ha, men jag ska spara mina slantar framöver 8D

bokus maximiliusShakespeares Samlade Verk. Lite suddig bild, men jag är lycklig ändå xD är ungefär en och halv decimeter tjock 8) jag är lycklig!
Hipp hipp hurra, jag kan ladda upp bilder!! Nu ska jag ut och fota xD

Sådärja, nu har jag skrivit klart för dagen.
Skriver kanske mer imorgon!Once upone a time...

igår så var jag ute på stan med Neko och vitamin, vi gick på sandvikens mysigaste café och åt Ben and Jerry glass med karameller i. Sen gick vi runt på stan och på ånyo. Vitamin letade efter en lampa, men hon köpte ingen. Vi köpte istället varsin tekanna som är ULTIMATA. De ser inte ut som vanliga tekannor utan dom har roliga former (ska ladda upp bild sen när datorn är fixad.). Sen gick vi till thaiafärerna och kollade på godis. jag köpte två pockyaskar (banan smak och mjölk smak) och en jordgubbsläsk. Den var jättegod, men det var nog ganska mycket färgämnen i den, för tungan blev alldeles röd av den xD
Och vi hade alla tre klänningar från bodyline (ÄGER!!), och nästan ALLA vi givk förbi komfram till oss och frågade "Nejmen oj vad fina ni är! Ska ni på teater eller?" vi svarar att vi alltid ser ut så (SANT) och de frågar spklart vart man får tag på såna kläder (INTERNET). Minst 9 personer frågade oss PRECIS samma saker, och vi svarade lika till alla xD det var skoj, men lite uttjatat i längden...
Vi gick till mcdonalds för att mumsa i oss lite pommesfrites, och stötte på två kompisar :D (vet ej om dom vill ha sina namn här, så jag låter bli att skriva dem..) och pratade, och satte oss på uteserveringen och sjöng xD

Jag, Vitamin och Neko ska vara här hemma sen när alla kan och göra bentoboxes eller kinamat eller nåt sånt, och ha.. TAM DAMMM... pokemon maraton!!!! (ja. seröst.)


sådärja,nu måste jag kila iväg, ska till sandviken och hämta ut IDkort och loka-mojset (spännandexD)

Ha det trevligt idag, och se upp för talande stenar - dom bits ._.''

And then they lived happily ever after... at least this day is HAPPy HAPPy, HAPPy

NäNuJäklar!!!!!!

MOHAHAHA!!! Det var nån som ringde till mig nyss, och berättade att jag vunnit nåt xD Haha, det var ett tävlingsformulär jag fyllt i, en tävling från loka. Han ringde alltså och sa att jag vann, så nu ska jag ut och hämta priset i sandviken8D
och lilla jag som aldrig vinner nånting, det känns väldigt skojigt xD


Goddagens!!

Godagens, och välkommen till Phantombeaver. Det är jag som är Bäver, och kommer skriva här framöver xD

Så, jag antar att jag ska berätta lite om mig själv:
jag bor i en liten liiiiiiten förort och går på högstadiet.
Jag är gothare och gillar att lyssna på musik, poesi och rita 8D
Jag går på teater på kulturskolan i sandviken, vilken är oerhört ägigt - in my opinion.
Jag kommer att skriva inlägg ibland då och då, och om jag får kläm på det så ska jag även lägga upp fotobilder.
Men tills det funkar (eftersom datorn håller på att klappa ihop) så får ni väl nöja er med inlägg, och paintbilder tills vidare.

personen som gjorde designen, och hjälpt oerhört mycket med att fixa bloggen (det var faktiskt hon som gjorde bloggen åt mig, tackar så mycket :D) är... TA DAAAAAAAAAA : VITAMIN!!!!
Vitamin har en blogg även hon: www.teatime.webblogg.se
Och en till blogg som borde kollas upp är min kära vän Nekos blogg : www.sockertuss.blogg.se

Read this, it's really epic xD  www.fragagris.blogg.se

PhantomBeaver

Hej det är jag som är bäver

RSS 2.0